Viaţa este o luptă la capătul căreia te aşteaptă fericirea

       Am ales, de cele mai multe ori, să regret ce am făcut decât să nu fi încercat, să rămân cu acel gust amar al laşităţii ce m-a doborât şi cu groaznică întrebare “Ce ar fi fost dacă încercăm?”, Şi îmi dau seama tot mai des că regret multe şi parcă sunt tot mai nemulţumită de tot ceea ce reprezint eu. Nu pentru că am greşit, ci pentru că sunt prea mulţi aceea care mi-au atras atenţia de prea multe ori.
      Te-ai aflat vreodată în postura dura de a fi criticat de toţi cei de lângă tine, familie, prieteni, colegi, cunoscuţi? Dacă da, atunci ştii cum se simte pământul când norii grei de plumb planează deasupra sa, cât de revoltată este marea când tornadele se plimbă deasupra ei şi o taie, ştii cum este să simţi că nu reprezinţi nimic, că nu meriţi nimic bun. Dacă nu, ei bine, felicitări! Eşti un om norocos şi ai o viaţă aparte.
       Ne simţim mici de prea multe ori, credem prea des în acei oameni cărora credem, că le pasă într-adevăr de noi. Naivi din naştere şi cu gândul la alţii asemenea nouă, cu suflete bune şi sentimente curate, uităm că printre noi circulă demoni costumaţi în îngeri. Să fim serioşi, îngerii nu există, nu există îngeri pe Pământ. Am avut grijă să-i alungăm cu nepăsarea caracteristică omului necredincios, acea ignorantă apatică ce ne guvernează vieţile şi ne face neoameni. Şi oameni buni sunt puţini, prea puţini. Şi deşi ştim că sunt puţini, nu îi putem păstra aşa, pentru că omul este critic şi dacă nu îi convine ceva, spune. Latră cuvinte grele şi aruncă vorbe de ocară vară a gândi, fără a cugeta. Şi la ce bun să fii bun îşi zic? Pentru că aud prea des aceeaşi frază cu tentă de clişeu învechit „Eşti prost dacă eşti bun!”. Atunci nu mai fiţi buni! Ce rost are să fii bun, uite unde ne-a adus egoismul, ura, invidia, acuzele.
      Te simţi bine într-o lume mânată de ură şi invidie? Atunci de ce te complaci în aceeaşi situaţie? Îţi spun că eşti prost dacă eşti bun? Foarte bine! Să spună! Cui îi pasă? Nu ţie îţi face un rău, el însuşi e un rău pentru propria-i persoană. El însuşi este un caz pierdut şi sufletul l-a vândut de mult diavolului. El a fost un laş! A făcut acest ultim gest disperat din teamă, teamă de a fi lăsat în urmă, pierdut printre alte suflete slabe, îngropate tot de oameni dintre aceia pe care el, acum, îi urmează orbeşte. Şi e prea târziu să mai poată face ceva. Târgul a fost deja făcut şi inima sa a fost smulsă din piept şi înlocuită cu negura ignoranţei, a răului, a defăimării.
     Tu eşti dintre aceia puţini care încă nu a fost atras de partea lor. Şi totuşi încă rezişti şi nu îţi pare rău că ai refuzat târgul răutăţii. Drumul pe care te aventurezi este lung şi anevoios. Ai fost avertizat că te vei răni şi te va durea, că vei vrea la un moment dat să o iei pe scurtătură dar te vei răzgândi la timp, că vei pierde oameni la care ţii pentru că şi ei şi-au vândut sufletele, dar ca alţii asemenea ţie, le vor lua locul. Şi vei lupta şi vei ajunge la capătul drumului. Şi dulce va fi victoria pentru care ai trudit şi te-ai zbătut. Şi la capătul drumului te vor aştepta exact aceia pentru care chiar contezi, aceia care sunt în rând cu tine şi adevărate dovezi de curaj. Vei vedea şi alţii care au ajuns înaintea ta, dar fericirea lor este efemeră pentru că au încheiat un contract dezavantajos. Au semnat orbi de dorinţa de reuşită, au semnat fără a citi clauzele scrise prea mărunt pentru grandomania de care doreau să se bucure. Şi vor pierde, pentru că nu au avut răbdare, pentru că sunt laşi.
     Tu rămâi în picioare, fericirea este doar a ta şi nu eşti dator să o împarţi cu nimeni. Ai ars un contract pe care ai ştiut să nu trebuie să-l semnezi şi te-ai salvat. Învaţă să te iubeşti, învaţă să fii stăpân pe sufletul tău. Gândeşte şi ia decizii cu mintea limpede. Lupta ori de care ori simţi că merită să câştigi încă o bătălie din războiul vieţii. Nu-ţi irosi bunătate pe cei care nu o merită, vor şti doar să îşi bată joc. Sunt mulţi aceea care îşi bat joc, dar întotdeauna vor fi şi alţii care ştiu să spună o vorbă bună, vor fi aceia cu sufletul cald şi luminos, aceia care îţi vor călăuzi paşii spre veşnicie.Etichete: ,