Îngerul

        De cele mai multe ori, imi vad ingerul pazitor, aratand dezorientat si poate, depasit de situatiile in care ma gaseste adesea. Arata pierdut, de parca i s-a oferit  cea mai grea dintre sarcini si se simte incapabil sa o duca la bun sfarsit. Toate starile lui deplorabile, ma au ca si cauza comuna, pentru ca i s-a incredintat sarcina de a ma proteja. Acum, ingerul meu supera din cauza mea si se descurca greu uneori.   Ori pentru ca mi-am pus inima pe tavi nepotrivite, ori pentru ca am riscat prea mult pentru oameni mici, ori pentru ca s-a saturat de nefericirea mea. 
       Apoi, ma ridica de la pamant, isi scutura aripile si ma poarta in brate, spre noi incercari. Pana la urma, greutatile ne fac mai puternici, ne ambitioneaza iar reusitele ne dau increderea de a continua. Si continua sa mearga si el si isi duce sarcina ca un adevarat erou pe front, un front al vietii, plin de greutati menite sa ne caleasca. Ne ajutam reciproc, pentru ca ne-am imprietenit si am invatat sa ne ingrijim unul de fericirea celuilalt.
        Vreau sa-l ajut, sa-l rasplatesc pentru toate problemele din care m-a scos intreaga si pentru toata lupta de lamurire pe care o duce cu mine, de fiecare data cand pierd o lupta in care am investit tot ce am mai bun. De fiecare data cand vreau sa ma dau batuta, ma indeamna in continuu sa nu ma las. Mereu are grija sa nu ma pierd pe drumul lung al vietii si sa nu uit ceea ce conteaza.

        Toti am pornit pe diferite cai, avand in bagaje visuri pentru care am riscat si carora ne-am dedicate intr-u totul. De asemenea, multi am esuat in realizarea visurilor, fie pentru ca nu am avut suficiente resurse, fie pentru ca am pierdut scopul pe drum, impiedicati de miraje, fie pentru ca nu am fost capabili sa le realizam. Considerati ca ati pierdut timpul, ca visurile nu au meritat eforturile depuse?  Va inselati amarnic! Cand pornesti la drum, mai importanta este calatoria decat scopul in sine. Calatoria este drumul spre indeplinirea visului si fie ca ajungi la el, sau nu, drumul parcurs pana in momentul esuarii iti ofera multe invataturi. Din fiecare incercare invatam ceva, din fiecare maraton spre realizarea idealurilor invatam cate ceva. Nimic nu este de prisos in viata si niciodata nu ramai mai sarac dupa anumite evenimente care iti marcheaza viata. Trebuie doar sa deschidem ochii largi, sa ne gandim cu atentie ce am invatat de-a lungul anilor si cum putem folosi invataturile pentru a inainta pe alte drumuri ce vor fi intreprinse in viitor.


                                 

Etichete: ,