Intampin primavara pe acordurile de chitara ale maestrului Nicu Alifantis!

                               
                         In perioada 23 februarie-30 aprilie se va desfasura Turneul National Nicu Alifantis, Mozaic ”  la aniversarea a 40 de ani de muzica, de alinare a sufletelor, de versuri care ne-au bucurat inimile . Turneul inceput in decembrie 2013 la Cluj, ajunge in Craiova vineri, 28 martie, orele 19:00 la Teatrul Național „Marin Sorescu". 
                          Artisul promite un spectacol cu totul si cu totul inedit in cadrul caruia va sarbatorii alaturi de iubitorii de muzica folk, cei 40 de ani de ani din viata inchinati muzicii si publicului sau.
Tot in cadrul turneului “Mozaic Tour”, aristul va promova cel mai recent album al sau intitulat “Mozaic”, album ce da si titlul turneului national.
                          In opinia mea, nu as putea alege un mod mai placut de a incheia prima luna a primaverii, decat cu un concert folk al marelui maestru Nicu Alifantis care sa imi bucure inima, alaturi de persoana iubita, intr-un concert dedicat melomanilor, acelor iubitori de muzica buna care inca mai merg la concerte si cumpara albumele artistilor. 
                           De ce Mozaic? Pentru că este cel mai proaspăt album, pe care-l iubesc ca pe un nou-născut. Ce părinte nu-i poate dori odraslei sale tot ce-i mai bun! Vreau să-i pun lumea la picioare, să-l fac cunoscut, iubit, râvnit, căutat, lăudat, pentru că-i al meu şi sunt mândru de el.
De ce 40 de concerte? Pentru că anul acesta am împlinit 40 de ani de când slujesc necondiţionat, cu mult drag, respect, iubire şi recunoştinţă în faţa Dumneavoastră, Publicul şi vă datorez însăşi existenţa mea artistică.De ce 40 de oraşe? Pentru că îmi doresc să fiu alături de voi, oriunde aţi fi, aşa cum şi voi aţi fost alături de mine în toţi aceşti 40 de ani.Este şi va fi un examen greu, extraordinar de greu, pe care mi-l propun, ca pe o provocare şi pe care, sper, cu ajutorul bunului Dumnezeu şi al bunăvoinţei Dumneavoastră, să-l pot trece. Daţi-mi o şansă, promit să nu vă dezamăgesc", spune Nicu 
Alifantis.
                               Despre albumul Mozaic, s-au spus multe precum MOZAIC, a fost o poveste de dragoste, spusă în diferite feluri, graiuri, aidoma unui mozaic. Un amalgam de ritmuri și stiluri muzicale, de instrumente clasice şi exotice, de sonorități neașteptate, precum o îmbrățișare deosebit de tandră. 14 cântece dedicate femeii, dragostei şi prieteniei, fiecare cu istoria sa„.                           Nicu Alifantis, născut la 31 mai 1954, la Brăila din părinţi greco-macedonieni, face studii muzicale particulare şi debutează scenic în 1973. Este angajat în 1975 la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila şi devine destul de cunoscut şi iubit de public pentru ca, în 1976 Electrecord-ul să-i editeze primul single, "Cântec de noapte". Devine membru al Cenaclului Flacăra, condus de poetul Adrian Păunescu. În cei 40 de ani de carieră are aproape 5.000 de concerte şi 18 albume, fără a le mai socoti pe cele în care apare alături de membrii cenaclului Flacăra. În 1995, fondează grupul Alifantis & ZAN, ca trupă de studio pentru albumul său "Voiaj".În aprilie 1999 înfiinţează Fundaţia Nicu Alifantis cu scopul de a promova "proiecte artistice în care valoarea, forţa şi autenticitatea vor fi primordiale".
                             Acum, imi ramane doar sa astept concertul din Craiova, unde sa ma delectez, pe acorduri de chitara, instrument pe care il iubesc, cu piese noi si vechi, ale marelui maestru Nicu Alifantis!

Date despre concerte, gasiti aici! :)
                             
                               


                            

Etichete: