O poartă deschisă spre lectură

                                 " Iubesc cărțile, aproape, mai mult decât filmele. Filmele îți spun ce să gândești. O carte bună te lasă să-ți alegi singur o parte din gânduri. Filmele îți arată casa roz. O carte bună îți spune că există o casă roz și te lasă să decorezi tu o parte din ea, poate modelul de acoperiș sau să-ți parchezi mașina în fața casei", spunea Karen Marie Moning şi tind să fiu complet de acord cu aceasta. După cum ştiţi, multe filme sunt realizate după cărţi scrise cu trudă imaginaţiei şi a inimii care pulsează iubire şi înţelepciune. Am urmărit multe asemenea filme sau seriale, realizate după cărţi importante pe care le-am citit, dar întotdeauna eram dezamăgită. Niciodată nu se potrivea nimic şi eram un critic constant. Apoi, mi-am dat seama că, de fapt, imaginaţia mea lucra la realizarea filmului propriu care să transpună cartea în realitate şi era normal să nu se potrivească cu viziunea unui alt om, sau grup de oameni care lucraseră la realizarea filmului.
                        "Televizorul este pentru mine un mod foarte bun de a mă educa. De fiecare dată când cineva pornește televizorul, mă duc în altă cameră ca să citesc o carte". Asemenea lui Groucho Marx, obisnuiesc sa las des televizorul, in detrimentul unei carti din care chiar am ceva de invatat. Sunt sigura ca multi dintre voi v-ati saturat de mondenitati, de promovarea inculturii si a oricarei alta forma a decaderii in dizgratie a omului. Fiecare om are nevoie sa-si antreneze creierul, sa-i dea capacitatea de a procesa informatii care sa-l ajute in drumul sau prin viata si sa-l mentina viu si fara boli, cat mai mult timp. 
                            Bibliocarti.comeste un site cu si despre lectura, pe care il gasesc foarte atractiv si interesant. Se vede cu ochiul liber, ca le este adresat tuturor celor care iubesc lectura si celor care trebuie sa o descopere pentru ca au motive sa o iubeasca. De ce sa vizitezi un astfel de site? Pai, de ce nu? Internetul este plin de site-uri care mai de care, unele interesante altele fara substanta. Bibliocarti.com este un site ce merita vizitat, pentru ca ofera acea doza de informare pe care putini o mai ofera azi. Pe langa recenziile care sa deschida apetitul pentru lecturarea unei noi carti, ori a unui autor despre care ai auzit dar de la care nu stiai la ce sa te astepti sau chiar a unor carti si autori de care nu ai auzit dar care sa iti fie pe plac, reprezentand acele puncte de interes cu care ti ocupi timpul liber si il faci mai util. Cei interesati care poate nu isi permit procurarea unor carti noi, au posibilitatea de a gasi carti electronice gratuite, pe care sa le citeasca pe nerasuflate si care sa le mai planteze un sambure de frumos in inimi si un puiet de cultura in minte. Esti scriitor sau iti place sa scrii articole care se pliaza cerintelor site-ului, poti fi chiar tu promovat si citit de altii ca tine si astfel sa iti exersezi indemanarea si, de ce nu, sa devii din ce in ce mai bun. Ai toata sustinerea si bunavointa unui grup de oameni care face minuni, din punctul meu de vedere. Recenziile, apar des pe site, astfel ca tu sa fii la curent cu toate cartile noi aparute si sa poti alege dintre acestea pe cele care te intereseaza cel mai tare si care ti-au trezit curiozitatea. 
                           Aşadar, campania  O poarta deschisa spre lectura îşi propune să îndemne populaţia să conştientizeze rolul important al cititului în viaţa noastră. Şi, pe bună dreptate, literatura este o poveste cu început şi fără sfârşit. Este o continuă poveste plină de întâmplările unei multitudini de actori care joacă pe scena artei. Literatura este o formă de artă şi mie îmi place să cred că, deşi nu este o modă, revine în topul preferinţelor umanităţii care este tot mai interesată de secretele pe care literatura le ascunde, dar pe care este dispusă să le destăinuie oricărui cititor. Întotdeauna avem de învăţat din lecturarea cărţilor. Este imposibil să nu te regăseşti măcar o dată într-o poveste scrisă de mâinile dibace ale unui autor care nu te cunoaşte fizic, dar te ştie atât de bine sufleteşte.
                          Citeşte! Pune mâna pe cărţi ca nu te muşcă şi darurile sufleteşti vor apărea unul după altul şi-ţi vor umple viaţa de frumos şi bine!


Etichete: