Ce fel de bărbat m-ar putea cuceri?

Google Images

   Am fost întrebată deunăzi, "Ce fel de bărbat te-ar putea cuceri?". Ce-i drept, am fost luată prin surprindere şi am cugetat ceva la posibilul răspuns pe care l-aş putea oferi persoanei care mă privea tăcută şi curioasă. M-am foit puţin în scaun, stânjenită de întrebarea pe care nu mi-o pusesem niciodată şi încă nu puteam încropi un răspuns favorabil. Favorabil pentru cine? Pentru mine? Pentru omul curios care mă privea din ce în ce mai nerăbdător şi parcă dorind să-mi străpungă pelicula firavă a minţii şi inimii? Am refuzat cumva să îi ofer un răspuns, m-am eschivat, preferând să schimb subiectul. Ceva timp mai târziu, primesc aceeaşi întrebare, dar pe facebook, de la acelaşi băiat.         Am realizat, într-un târziu, faptul că nu acea persoană trebuia să fie mulţumită de răspuns, ci eu ar trebui să ştiu exact ceea ce caut, ce îmi doresc de la omul căruia i-aş putea oferi inima mea. Ce-i drept, sunt o fire atipică, genul acela de faţă care nu se simte parte din secolul vitezei şi nu prea poate ţine pasul cu el. Cred că mi-ar fi fost mai uşor să trăiesc în epoca victoriană, cu domni şi domniţe, baluri şi costume, rochii elegante şi maniere. Cred cu tărie în sufletul pereche şi ştiu că nu am fost pur şi simplu aruncaţi pe pământ, singuri şi stingheri. Există un înger cu o singură aripă, asemenea nouă, care ne caută o viaţă întreagă şi pe care îl căutăm o viaţă întreagă, pentru a ne completa şi a ne întregi inima!
        Dar, lăsându-mă pe mine, trebuie să prezint portretul bărbatului de care m-aş putea îndrăgosti. În primul rând, trebuie să mă facă să râd. Consider că un om care nu ţi-a adus niciun zâmbet, nu este un om care să îţi merite pe deplin inima. O zi în care nu ai râs, este o zi irosită, aşadar, omul iubit ar trebui să râdă cu mine din orice lucru aparent mărunt, din orice întâmplare amuzantă. De asemenea, în momentele în care trebuie să vorbim serios, sau se pun în discuţie probleme serioase, ar trebui să se comporte ca atare.
Google Images


       Am nevoie de un bărbat adevărat, nu de un vânător profesionist, cu ochii după fiecare căprioară care îi atrage atenţia. Trebuie să ştiu că omul care îmi fură inima, este un om decent, plin de un farmec aparte, care nu uita să mă cucerească în fiecare zi, cu mici atenţii, necostisitoare. Nu sunt pretenţioasă, nu am nevoie de toate florile din lume, de luna de pe cer sau averi fabuloase. Am nevoie de un sărut pe frunte dimineaţa, de un bileţel cu "Te iubesc!" lăsat pe bufetul din bucătărie, de o floare crescută pe marginea drumului şi pe care s-a oprit să o culeagă în drum spre casă, doar pentru că i-a amintit de mine.

                 Nu sunt adepta cluburilor, aşadar, nu mă vei găsi acolo la sfârşit de săptămână. Sunt genul care apreciază scrisorile de dragoste, plimbările în parc, câte un film romantic văzut o dată la ceva timp la cinematograf, pentru că banii nu cresc în copaci şi nimeni nu munceşte pe rupte pentru a arunca cu ei. Vreau să fie lângă mine un om îngrijit, pentru că şi eu sunt o fată care are grijă să fie decenta şi plăcută. Vreau să îmi spună ce îşi doreşte şi să aibă încredere să vorbească cu mine, atunci când simte că ceva nu este în regulă.
                 Mi-ar plăcea să citească. Mi-ar plăcea să citim împreună, în zile de toamnă ploioase, alături de câte o ceaşcă de ceai fierbinte. Din când în când, mi-ar plăcea să ridicăm simultan nasul din cărţile noastre şi să ne aruncăm priviri pline de iubire. Să înţeleagă faptul că încă sunt un copil şi să  se maimuţărească alături de mine, când sunt în "toane" de copil. Să alergăm prin ploaie şi să ne tratăm reciproc eventuala răceală care ne-ar pune la pat, după. Să gătim împreună, chiar dacă greşim şi să ne oferim mici dovezi de iubire zilnic.
          Mi-ar plăcea să fie cum vrea el să fie, pentru că ştiu că voi avea încredere deplină în el. El va şti că nu trebuie să mă dezamăgească pentru că nici eu nu o voi face. Va fi cel mai bun prieten al meu şi îi voi fi cea mai sinceră şi apropiată prietenă. Vom fi diferiţi şi asemănători, vom fi unici şi comuni în acelaşi timp. Vom fi noi, fără să fie nevoie să ne schimbăm şi îi voi iubi fiecare zâmbet ce-mi va lumina ziua, pentru că el îmi va şterge fiecare lacrimă ce-mi va scălda obrajii, când mă voi simt obosită să lupt cu o lume pe care nu o înţeleg.
Google Images
       Încă nu a venit, acel el. Am avut impresia că l-am găsit cândva şi am avut această convingere timp de trei ani jumătate.  Din păcate, inima-i era destinată alteia şi eu am înţeles târziu aceste lucruri. Dragi prieteni, nu rămâneţi unde nu este necesară prezenţa voastră. Nu trageţi cu dinţii de relaţii care sunt sortite eşecului, doar pentru că simţiţi prea multă dragoste. Nu uitaţi să respectaţi omul iubit şi pasiunile sale. Omul nu trebuie schimbat, cum se schimbă culorile la semafor. Omul trebuie să fie iubit şi acceptat ca atare, altfel nu vă este destinat!
    Prinţul pe cal alb încă există, pentru unele dintre noi. Pentru mine, va veni pe o bicicletă, în bătaia vântului şi îl voi însoţi călare pe o altă bicicletă şi vom străbate oraşul până când somnul se va îndura de noi şi noaptea ne va îmbia spre casă.

    Articolul este scris pentru Superblog 2014 ( prima proba ) .Etichete: ,