Ştim, cu siguranţă, faptul că cel mai bun motor pentru a înainta în viaţă şi a avea reuşite în domenii pe care ne axăm, este să avem o sănătate bună. Un om sănătos este un om fericit şi cu siguranţă este prima chestiune pe care trebuie să o bifăm înainte de a începe orice activitate.
Probabil eu sunt cel mai prost exemplu de om sănătos 100%, dar şi cel care se ambiţionează să facă ceea ce îi place, indiferent dacă porneşte pe picior de egalitate cu ceilalţi participanţi la marşul succesului, sau nu. Cei mai puternici oameni în viaţă, sunt cei determinaţi, aceia care nu se dau bătuţi în ciuda tuturor problemelor şi demonstrează, spre surprinderea tuturor necredincioşilor, faptul că dacă ai o problemă nu înseamnă neapărat faptul că eşti un ratat.
Cel mai bun exemplu de copil determinat pe care îl cunosc, cu un elan fantastic şi o energie care ar umple de invidie şi cel mai ocupat cu fericirea om, este surioara mea de unsprezece ani. De la ea am învăţat zi de zi ce înseamnă "Şi dacă am x chestie, ce dacă?" urmate de eu mă plimb cu rolele, eu fac oameni de zăpadă, eu alerg, eu fac fotbal, eu merg la handbal şi altele. Ceea ce puţini ştiu, este faptul că sora mea, după o spitalizare destul de greoaie, tratamente peste tratamente, ani de moldamine, s.a. a fost diagnosticată cu o bronşita acută spre început de astm bronşic.
A fost un fel de începutul sfârşitului pentru următorii trei ani, în care medicamentele, siropurile sau injecţiile cu moldamin, erau mai frecvente decât mesele zilnice, sau cantitatea lor. Nu amintesc de crizele nocturne de tuse severă, respiraţie oprită sau ore de supraveghere şi panica întoarcerii de pe o parte pe cealaltă, în timpul somnului, când respiraţia i se oprea şi inima întregii familii se oprea brusc, fetele căpătând o nuanţă ciudată de grena şi următoarea inhalare a aerului urmă abia după cea a surorii mele.
Au fost ani tensionaţi. Până când familia mea şi-a stabilizat formele salariale, luând decizii destul de greu de acceptat pe moment în afară de medicamente, alte forme de tratament nu puteam suporta. Acum un an de zile, surioara mea a început trei luni de cura intensă într-o salina artificială. Surprinzător, rezultatele au început să se vadă dar, parcă, era necesară şi o excursie de familie într-o salina naturală, cât se putea merge şi acolo.
Nu am intrat niciodată într-o salina artificială, deşi beneficiezi de cura numită Salinoterapia ce reprezintă inhalarea de aer "salinizat" (sărat). Am îndurat, totuşi, câte patru-cinci ore de frig teribil într-o salina naturală alături de sora mea. Afecţiuni respiratorii am şi eu, din cauza polipilor pe care tot amân să îi scot, având momente în care nu pot să dorm. Săptămână petrecută la Vâlcea, cât şi câteva săptămâni după, am avut cele mai odihnitoare nopţi de somn din viaţa mea. Niciodată nu m-am simţit mai bine decât atunci, sau mai odihnită.
Colegii mei bloggeri, mi-au povestit despre o salina artificială deschisă in Craiova, Salina Fulvia, care se găseşte foarte aproape de centrul oraşului, Simion Bărnuțiu nr.9, colț cu Palatul Copiilor şi despre care am auzit numai cuvinte de laudă. Mi-ar plăcea teribil de mult să merg cu surioara mea acolo şi să fac un alt tratament, alături de ea. Dacă nu sunteţi complet siguri să dati bani pentru o vizită într-o salina artificială pentru că v-ar putea ajuta, trebuie să ştiţi faptul că puteţi face o vizită gratuită urmând sfaturile oferite pe pagina de Facebook a salinei Fulvia de aici care sună cam aşa:
De asemenea, salina este singura autorizată din oraşul Craiova, ceea ce este foarte important pentru sănătatea dumneavoastră. Nimeni nu doreşte să dea bani pentru a pleca şi mai bolnav. Pentru cei care nu sunt pasionaţi de lectură, pentru că eu aşa îmi petreceam orele în salina naturală, Fulvia dispune de reviste, televizor, diverse jocuri pentru copii şi adulţi, semnal wi-fi şi toată bunăvoinţa angajaţilor.
Ca să înţelegeţi ce înseamnă o oră în Salina Fulvia, trebuie să ştiţi că este echivalentul a 4 ore într-o salina naturală şi a unei zile pe malul mării, cu costuri mult mai mici. Afecţiunile tratate cu această cură de salinoterapie :
- Astm bronsic (infecțios, alergic, extrinsec, intrinsec, mixt)
- Infecții respiratorii (angine,faringite, traheo-bronșite, pneumonii)
- Bronsiectazie (fără hemoptizie)
- Rinita cronică
- Sinuzita maxilară/cronică
- Amigdalita cronică
- Insuficiența respiratorie restrictivă
- Emfizemul pulmonar
- Diverse tipuri de alergii
- Nevroze, Stress
- Stare de oboseala cronică
Vă doresc, tuturor, multă sănătate, pentru a le face pe toate şi multă grijă la durerile banale. Prevenţia este mai bună decât tratarea!
Etichete: Profesionale