Critică este mai uşoară decât corectitudinea

    În seara aceasta voiam să împărtăşesc cu voi altfel de experienţe, altfel de trăiri şi mulţumiri care nu au nicio legătură cu ceea ce urmează să vă povestesc. Nu mi-am uitat ideile şi nici nu sunt genul de persoană care să se întoarcă des la 180 de grade sau orice aţi crede că reprezintă acest început.
  Ce ştiu despre mine şi ceea ce, mai mult decât sigur, ştiţi şi voi este faptul că îmi place să cred că orice lucru ni se întâmplă în viaţă, se întâmplă cu un scop precis. Azi, am învăţat ce înseamnă să fii apreciat şi iubit, exact aşa cum eşti, de către oamenii pe care îi iubeşti, la rândul tău. De asemenea, Damian Irimescu si Eduard Manea, au împărtăşit cu noi două texte emoţionante şi pline de învăţături. Totuşi, ceea ce urmează să exprim a păţit şi colegul meu blogger, Eduard.
   Aşadar, a avut un schimb de opinii cu un anume domn X în care bunul meu prieten îşi exprima opinia cu argumente, concrete şi bine gândite, în timp ce acuzatorul de ocazie şi-a pierdut argumentele. Ceva asemănător am păţit şi eu astăzi. Mi-am dat seama, o dată în plus, de faptul că sunt o fire cerebrală, un om care nu spune lucruri doar de dragul de a se afla în treabă şi capabilă să îmi asum răspunderea pentru faptele şi vorbele mele. Totuşi, în acestă seară, m-am simţit mai bine ca oricând în propria piele. În acest moment mă bucur de ceea ce sunt, cu imperfecţiuni şi calităţi. 
    Dacă aţi citit textele precedente, ştiţi că am oareşce complexe cu privire la aspectul meu. Totuşi, mi-am dat seama că dacă unui om nu îi placi, poţi să fii perfecţiunea pe două picioare. Nu îi vei schimba opinia pentru nimic în lume, oricât te-ai strădui. Şi credeţi-mă, critici de ocazie sunt la tot pasul gata să arunce cu bolovanii nemulţumirii, către voi, fără să ştie ce îi supară cu adevărat (sau cel puţin fără să poată explica motivul care, în ochii lor, îi face pe ceilalţi insuportabili).

   Când simţi nevoia să spui ceva rău despre o persoană, orice lucru rău, necunoscând-o şi neştiind cum se comportă sau cum gândeşte, încearcă să te abţii sau cel puţin să fii capabil să aduci argumente în favoarea afirmaţiilor tale. Oricine este capabil să critice, dar de ce să faci asta când poţi să îţi foloseşti "superputerile" pentru a face bine?
   Gura lumii poate spune multe dar singurii în care te poţi încrede, sunt oamenii care te cunosc cu totul şi te acceptă exact aşa cum eşti. Niciodată nu îţi va dori raul un om care te iubeşte. Pur şi simplu nu poate decât să te susţină sau să te ajute să remediezi ori să previi o greşeală. Restul depinde doar de modul vostru de percepţie! :)
          

Etichete: