Taifasuri rânduite teatral cu Bobi Pricop


   Dupa cum v-am mai povestit, aici, Craiova candidează (împreună cu regiunea Olteniei) pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, ocazie cu care Casa de Cultură Traian Demetrescu lansează bloggerilor o provocare culturală. În cadrul acestei provocării, bloggerii craioveni trebuie să vorbească despre evenimentele culturale la care au luat parte. Ceilalţi bloggeri, locuitori ai oricărei alte regiuni, sunt angrenaţi să scrie despre activităţile la care ar dori să participe în Craiova, despre cele la care ar fi vrut să ia parte sau ce îi atrage la Craiova. Dar, fiind din Craiova culturală şi participând la diverse activităţi dedicate craiovenilor, oltenilor şi oricui este interesat, voi vorbi despre ultimul eveniment la care am participat. Acesta s-a desfăşurat în salonul medieval de la Tradem şi a purtat denumirea de „Taifasuri Rânduite Artistic Despre Emoţii Manifestate” (TRADEM). Invitat special a fost Bobi Pricop, părintele regiei, scenografiei, muzicii şi versiunii scenice a piesei Profu' de religie. Acesta a vorbit "dincolo de şcoală, despre tineri şi sistemul teatral". Ce-i drept, nu am mai fost de multicel la teatru şi îmi este dor să văd o piesă jucată de oameni vii, cu mii de sentimente şi cu o pasiune ce penetrează ecranul invizibil ce desparte scena de spectatorii aflaţi pe scaune. 


  Nu sunt studentă la Actorie, sunt studentă la Istorie, dar mă lovesc de barierele sistemului sau neîncrederii în capacitatea tinerilor de a face ceva în viaţă chiar de pe băncile şcolii şi care pot ajunge departe, având ambiţie, dăruire şi pasiune. Am fost plăcut surprinsă când am văzut optimismul din conversaţiile pe care Bobi le purta cu actriţa Haricleea Nicolau, secretar literar al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova şi lector univ.dr. al Departamentului de Arte al Universitatea din Craiova dar şi cu viitorii actorii sau actorii debutanţi. De asemenea, am aflat şi despre începuturile şi activităţile Companiei Teatrulescu şi despre spectacolele din zilele de Vineri de la Play.   Mi-am notat şi eu câteva învăţăminte pe care le-am asimilat luni seara, fiind prezentă la eveniment.

  Titlul de capitală culturală europeană, rămâne un ţel al multor oraşe romaneşti pentru anul 2021 şi nici Craiova nu face rabat de la această dorinţă de reuşită. Eu cred că, venind în Craiova şi participând la diversele activităţi culturale, înveţi, ai ce povesti, vezi noutăţi şi creezi noi punţi între oameni. 
  Aş dori să-i mulţumesc colegului meu blgger, Daniel Botea, pentru pozele utilizate în acest articol!

Etichete: ,