East European Comic Con - Bucuresti 2015

   Şi dacă bucureştenii vin la Craiova, de ce să nu le facem şi noi, oltenii, o vizită de curtoazie? Nu ar fi rău să vedem şi altfel de activităţi în afara celor din Craiova! Pentru mine ar fi o nouă evadare şi un pas în faţa spre informare.
 Aşadar, am descoperit un mod de a mă relaxa înainte de sesiunea de vară, pentru că în weekendul 8-9-10 mai pasionaţii de ficţiune, fie ea ficţiune în seriale, benzi desenate, jocuri video sau filme îşi dau întâlnire la conferinţa East European Comic Con în incinta Romexpo Bucureşti. Chiar sunt curioasă să văd ce se întâmplă acolo, cu atât mai mult cu cât ar fi prima participare şi aş avea un motiv în plus să mă reîntorc cu drag an de an după o asemenea aventură. Am auzit numai cuvinte de laudă şi curiozitatea mea e la cote alarmante.
  La Comic Con, ştiu faptul că va exista o zonă numită Aleea Artiștilor. Aceasta mi-a atras atenţia, în prima instanţă, fiind o zonă de gaming și de boardgames. De asemenea, tot aici ai recuzita de film şi şansa de a te întâlni personal cu actori precum: Robert Knepper ( T-Bag din Prison Break), Manu Bennett (Crixus din Spartacus), Osric Chau (Kevin Tran din Supernatural) şi Kristian Nairn (Hodor din Game of Thrones). Nu am urmărit încă Game of Thrones, dar am urmărit cu drag Spartacus şi Supernatural. Şi normal că vreau să cunosc actorii din Spartacus din moment ce sunt studentă la Istorie. Ce treabă are? Păi, filmul este inspirat din povestea reală a unui gladiator trac de la sud de Dunăre, ce a condus cea mai mare răscoală a sclavilor pe care a cunoscut-o Imperiul Roman. Legenda spune că s-a născut undeva lângă Sofia, iar bulgării ştiu cum să se mândrească cu povestea lui şi să o integreze în brandul lor turistic. Este ca un fel de Dracula al nostru.
 Prison Break este pe o listă de must see. Dacă nu am urmărit, încă, Game of Thrones, nu înseamnă că nu ştiu despre celebrul Tron de Fier care va fi, de asemenea, la îndemâna tuturor celor prezenţi în acest weekend la Romexpo. Cum ar fi să poţi face pozele mult dorite acolo şi să le pui la vedere într-un loc plin de alte poze de la evenimente remarcabile? Fantastic! :D


  Dacă eşti atras de grafică, la Comic Con  găseşti grafică şi entertainment marca Fredo & Pid’Jin sau Pisica Pătrată. Întotdeauna m-a fascinat talentul graficienilor, din diferite motive. O grafică bună poate naşte o poveste fantastică în mintea unui blogger curios, ca mine :D.
 Bine, cu asta chiar vă conving să cumpăraţi bilete. Dar ar trebui să vă grăbiţi! Se epuizează foarte repede pentru că oameni interesaţi sunt din plin. De exemplu, și-au anunțat participarea, de asemenea, actorii John Noble, Dan Starkey – Strax, George Lungoci, Alin Panc, Șerban Pavlu, Maria Obretin, Andreea Vasile, Ștefan Velniciuc, Sergiu Costache, Gabriel Huian, Tom Payne, Melia Kreiling, Antonia Campbell, Dominique Tipper, Ryan Doyle, Turlough Convery, Andrew Goth, Joanne Reay. Așadar, admiratorii serialelor ”Prison Break”, ”Game of Thrones”, ”Lord of the rings”, ”Supernatural”, ”Doctor Who”, ”Umbre”, s.a. vor putea fi aproape de preferații lor.
   Bine, ca să fiu sinceră, ador Umbre şi abia aştept sezonul doi. Mă obişnuisem cu Șerban Pavlu în rol de Văru' şi era plictisitor. Să văd un actor complex, plin de sentimente contradictorii, luptător, determinat, curajos în locul Vărului bun la toate, a fost o surpriză fantastică. Să vedeţi că avem şi noi actori demni de marile ecrane!



  De asemenea, "actori ai social media vor fi prezenţi acolo. Michael Stevens, creatorul canalului Vsauce, șogorii de la Sector7 cu #nimicnou sau #cratima, creatorii de celor doua personaje hazlii Mo si Foca si a Piramidei, baietii de la CreativeMonkeyz, cei de la 10lucruri, pe Vali Dobrogeanu de la Rezumatul Zilei, fost membru 10 lucruri , Cosmin Mitu de la Romercial care este si preferatul meu dar si Dani Pe Net și Bobospider.
  Sigur cineva ţi-a atras atenţia! Pe cine ai vrea să vezi la Comic Con?

Sursa foto: Marian Buzarnescu


Etichete: