Salvaţi Copiii, redirecţionaţi 2% din impozitul pe venit

  Salvaţi Copiii România desfăşoară, până pe 25 mai 2015, campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2014) pentru colectarea de fonduri necesare continuării acţiunilor de dotare a maternităţilor din România. Până în prezent, în cadrul campaniei pentru reducerea mortalităţii infantile, derulată începând cu octombrie 2012, Salvați Copiii a dotat 54 de maternități din 33 de județe cu echipamente medicale performante în valoare de 4.800.000 lei.

   Mortalitatea infantilă este un capitol sumbru pentru România: ţara noastră se menţine pe primul loc în clasamentul nefericit al mortalității infantile la nivelul întregii Uniuni Europene, cu o rată de 8,5 la 1.000 de nou născuţi vii, faţă de media europeană de 3,9 la mie. Cifra este cu atât mai revoltătoare cu cât, potrivit estimărilor Salvați Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii şi echiparea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.
    Ne plângem de faptul că statul nu sprijină populaţia, de faptul că niciodată măsurile luate de mai marii ţării nu vin în sprijinul cetăţenilor şi cum ne-am descurca noi mai bine la putere. Nimeni nu îşi asumă răspunderea. Toţi suntem buni să găsim vinovaţi şi nimeni nu găseşte soluţii. Nimeni nu găseşte metode propice pentru a implica cetăţenii în luarea deciziilor importante şi mai ales, nimeni nu se întreabă dacă muncitorii, oamenii care lucrează de dimineaţă până seara, îşi ştiu drepturile şi câtă influenta au în ceea ce înseamnă salvarea unor vieţi. De exemplu eu ştiu, deşi sunt studentă şi nu am un venit lunar din care să trăiesc sau să îmi acopăr cheltuielile, ca 2% din impozitul pe venit al fiecărui salariat care a lucrat în câmpul muncii în anul 2014, poate fi redirecţionat către orice cauză pe care omul doreşte să o susţină. 
   Adică dacă nu redirecţionezi tu acel procent, statul baga în buzunar banii care ar putea salva vieţile urmaşilor noştri. Prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit spre Salvati Copiii, devii în cetăţean implicat în societate şi nici nu le permiţi demnitarilor să se joace cum vor ei cu banii pentru care munceşti zi de zi.


   Dacă nu aţi făcut asta până acum, grăbiţi-vă deoarece mai aveţi timp până pe 25 mai, iar dacă nu ştiţi ce să faceţi, găsiţi aici pasii de urmat. Sunt paşi simpli şi la îndemâna oricui, mai ales când ne gândim la faptul că de noi depinde viitorul generaţiilor viitoare şi continuitatea statului Romani.

   Da, copiii sunt viitorul, indiferent ce veţi auzi în stânga şi în dreapta! Implică-te şi tu şi nu lăsa totul la îndemână statului pentru că statul nu se gândeşte întotdeauna la bunăstarea şi sănătatea cetăţenilor săi!
  

Etichete: ,