Cine spune că nu poţi ieşi din tipare?

Am decis ca, de data aceasta, să scriu un articol mai personal. Nu pentru că trec printr-o criză existenţială aşa cum am auzit duminica trecută că fac bloggerii, ci pentru că nu am mai scris de mult un asemenea articol şi îmi era tare dor. 

Stresată cu sesiunea, am fost destul de sărită de pe fix încât să ies la bere cu prietenii înainte de examenul cel mai greu, după ore întregi de asimilat materia. De asemenea, am fost destul de sărită de pe fix încât să stau la poveşti cu rockerii până la 3 dimineaţa după o noapte de nesomn şi o zi cu examen. Pentru că, "Cine spune că nu ai voie să te şi distrezi în sesiune?", "Cine spune că rockerii nu sunt oamenii faini cu care să ieşi la bere şi de la care ai ce învăţa?", "Cine spune că nu poţi lua toate examenele cu note bune, chiar dacă te mai relaxezi şi tu?".



Pentru că sesiunea nu este doar pentru învăţat. Pentru că societatea spune că nu este normal să ieşi cu o zi înaintea examenelor din casă şi cum iei tu acele note dacă toată ziua eşti în oraş având activităţi relaxante sau bucurându-te de evenimentele culturale care îţi sunt puse la dispoziţie cum ar fi o premieră la Operă sau ultima reprezentaţie din stagiune la teatruSau chiar să mergi la un festival de rock în capitală pentru două zile şi să te întorci la timp pentru a da penultimul examen?

Şi eşti blamat şi oamenii consideră că eşti parte din generaţia care va distruge totul, o generaţie de huligani care nu vor ajunge nimic în viaţă. Uită că această generaţie de huligani îşi înroşesc coatele pe bănci vechi, luptând cu un sistem bolnav, vrând să facă mândrii părinţi care muncesc din greu, acasă sau în alte ţări, pentru că ţara aşa ceva oferă. Şi taci, accepţi şi înjuri în barbă sperând că tu nu te vei transforma, peste ani, în ei.

Pentru că oamenii au tendinţa de a face ceea ce societatea aşteaptă de la ei. Pentru că societatea este cel mai crunt infuencer şi dacă nu îi faci pe plac cazi în dizgraţie, eşti arătat cu degetul şi neluat în serios. Ca şi cum eşti în permanenţă sub o lupă atentă şi cineva abia aşteaptă să îţi poată tăia elanul cu câteva raze de soare perfect controlate astfel încât să îţi ardă picioarele.

Dar trebuie să fii CURAJOS într-o societatea în care turma este modelul de urmat şi orice faci din proprie iniţiativă te face, din start, o ciudăţenie a naturii pe baza căreia să se comenteze şi căreia să-i analizeze fiecare pas prin viaţă. De parcă nu este suficient că avem greutăţi şi lipsuri, mai avem nevoie şi de judecători care să ne însemneze într-o carte fiecare mişcare independentă de voia societăţii.

Nu înseamnă că eşti teribilist dacă vrei să ieşi din tipare, ci că eşti UNIC. Înseamnă că vrei să faci ceva din propria iniţiativa, că eşti INVENTIV şi mereu gata de o nouă escapadă care să îţi uşureze trecerea prin viaţă sau pentru că te-ai săturat să îţi plângi de milă şi vrei să înfrunţi fiecare piatră, venită din te miri ce parte, cu zâmbetul pe buze şi cu nădejde în suflet că vei învăţa încă o lecţie preţioasă.

Şi pentru că există oameni asemenea, BECK’s a lansat recent o nouă bere – BECK’s GOLD, mai rafinată, mai ușoara, cu doar 4% alcool, potrivită pentru toți cei care gândesc liber. Este considerată berea fresh thinker-ilor și a fost lansată ca să arate că indiferent de domeniu, lucrurile pot fi făcute și altfel. În acest caz, BECK’s GOLD demonstrează că o bere poate fi altfel. Totodată, a fost lansată aplicația „Cine spune că”, unde poți vedea cum arată o experiență diferită şi să câştigi premii frumoase.




Pentru că BECK's a fost destul de trăznit, sau sărit de pe fix aşa cum sunt şi eu, încât să le facă frumoasă ziua unor oameni într-un mod inedit. Nu ai nevoie nici de cafeaua de dimineaţă, nici de cel mai relaxant masaj sau de o zi liberă. Fiecare zi este unică şi poate fi atât de memorabilă pe cât vrei tu să fie. Dacă ai şi muzică, piesele sunt pe gustul tău şi începi să dansezi ca şi cum nimeni nu te-ar vedea, deşi eşti conştient că ochii sunt aţintiţi asupra ta, ziua devine exact aşa cum aş descrie eu BECK'S GOLD: 
  1. CURAJOASĂ aşa cum ar trebui să fim şi noi când avem visuri de împlinit,
  2. UNICĂ pentru că niciun om nu este asemenea altuia ci avem calităţi şi defecte care ne definesc, care ne întregesc ca fiinţe.
  3. INVENTIVĂ pentru că poţi fi supărat dacă afară plouă, dar de ce nu dansezi în ploaie şi te bucuri de nebunia frumoasă a unui om care nu a uitat să se bucure de viaţă?
Cu ocazia aceasta, închin o bere în cinstea tinerilor care au reuşit să treacă de examenul vieţii, în cinstea studenţilor care au trecut de încă o sesiune fără restanţe, în cinstea celor care au luat note bune la restanţe în timp ce colegii lor se distrau şi sărbătoreau. Şi ştiţi ceva, închin o bere în cinstea colegilor mei de facultate cu care îmi voi petrece două săptămâni pe un şantier arheologic de unde vom dezgropa trecutul acestei ţări şi vom scrie istorie şi în cinstea profesorilor care au văzut în noi potenţial, nu doar golani puşi pe soţii. Zum Wohl!

Etichete: ,