Mortal Kombat la TNT

Nu mă gândeam, vreodată, să mă găsesc în postura în care să îmi placă jocurile video în care brutalitatea ar fi considerată la ea acasă. De fapt, în spatele fiecărui joc video se găseşte o poveste a unor personaje marcante pentru desfăşurarea a ceea ce înseamnă fiecare nouă parte a acelui joc până la momentul final (sau până la apariţia unei noi serii/părţi).

Dar m-au captivat, instant, două jocuri pe care le parcurg ori de câte ori am ocazia alături de prieteni, pentru că întotdeauna jocurile se joacă mai bine alături de prieteni. Mi-au plăcut, de la început, atât Mortal Kombat cât şi Injustice şi mi se pare fantastic modul în care personajele sunt create, povestea dezvoltată în jurul lor şi modul în care evoluează de la o ediţie la alta.

În Mortal Kombat, care este preferatul meu dintre cele două, există patru prezenţe feminine, mai mult sau mai puţin permanente, dar care sunt legate de aceeaşi poveste. Acestea sunt Şindel, regina regatului Edenia, Kitana prinţesa regatului Edenia şi fiica lui Şindel, Jade care este prietena şi într-un fel apărătoarea Kitanei şi Mileena sosia Kitanei creată de Shao Kahn cel care cucereşte Edenia ucigând regele şi căsătorindu-se cu regina Şindel. Aceasta este creată pentru a o spiona pe Kitana şi a evita orice posibilitate ca aceasta să îşi amintească cine este tatăl său adevărat şi să se întoarcă împotriva lui Kahn.

Desigur, pentru pasionaţii jocului MK, s-a produs şi un film cu o poveste incredibilă la baza sa şi sper să se realizeze mai multe astfel de producţii pentru captarea atenţiei jucătorilor spre a înţelege mai bine ideile de bază ale jocului şi povestea fiecărui personaj. Dar, ca să fiu un pic egoistă, mi-ar plăcea să văd acest film pentru a o urmări pe Kitana pentru că mi se pare că povestea sa de viaţă este cea mai pregnantă şi cu o evoluţie fantastică.


Ar fi incredibil să fiu Kitana pentru un timp. Ar fi ca o experienţă de învăţare complet diferită. Aceasta luptă, constant, pentru protejarea regatului său după ce tatăl său este ucis şi mama sa se sinucide pentru a scăpa de căsnicia cu cel care îi ucisese soţul şi o silise să intre într-un nou mariaj. Deşi crescută de Shao Kahn sub influenţa sa malefică, Kitana reuşeşte să îşi păstreze simţul pentru dreptate şi dorinţa de a face din regatul său un tărâm în care domneşte pacea şi fiecare om îşi duce traiul liniştit şi prosper. Aici observăm, desigur, calităţile de lider insuflate de părinţii săi şi dorinţa de a oferi supuşilor săi un trăi bun.

Mi se pare, cu atât mai curajoasă, cu atât mai mult cu cât pune viaţa celorlalţi şi fericirea lor mai presus de binele personal şi pierde persoana iubită, ceea ce îi provoacă destul de multă suferinţă şi o slăbeşte într-un moment în care ar fi trebuit să fie puternică. Desigur, toate aceste cauze şi efecte sunt regizate, din umbră, de rivali ai prinţesei care doresc să cucerească şi distrugă Edenia.


Într-un joc şi mai apoi film având predominanta prezenţă masculină, este interesant să văd evoluţia unei femei războinic care lupta cu îndârijire, refuzându-şi posibilitatea de a iubi şi dedicându-şi întreaga existenţă luptând pentru moştenirea lăsată de familia sa şi împotriva răului care ameninţă din toate părţile. 

Ideea de a fi măcar o zi în pielea acesteia mi se pare o oportunitate fantastică în special pentru faptul că să preiei măcar puţin din curajul şi determinarea acesteia te pot propulsa mai aproape de îndeplinirea visurilor proprii. Având în vedere că trăim într-o lume relativ sigură, să vezi o lume destul de dată peste cap, plină de ameninţări şi violenţă îţi schimbă perspectiva şi îţi dă acel imbold de a lupta mai mult iar opreliştile par mult mai puţin piedici şi mai degrabă ocazii de a ne autostimula şi de a ne determina să ajungem şi mai repede la destinaţie în lupta pentru idealurile proprii.


Dacă vreţi să vedeţi filmul Mortal Kombat şi să aflaţi poveştile altor personaje marcante aveţi ocazia să îl urmăriţi pe TNT unde s-a lansat o nouă grilă de programe. Vizionare plăcută! :D


Etichete: